Sunday , December 10 2023
Početna / Novosti / Bugojanka Emina Dedić na “Bugojno Fashion Night”

Bugojanka Emina Dedić na “Bugojno Fashion Night”

Na predstojećem “Bugojno Fashion Night” svoje učešće uzet će Emina Dedić iz Bugojna koja je na prošlogodišnjem izboru bila finalistica Izbora Miss BiH 2017 te ponijela lentu Miss Televotinga BiH 2017. godine.

Povodom učešća na “Bugojno Fashion Night” razgovarali smo sa Eminom, te kratki intervju možete pročitati u nastavku teksta.

Kakva su tvoja iskustva sa takmičenja?

Pre svega  izbor za Miss BIH je idealna mogućnost za početak manekenske karijere. Već od prvog regionalnog izbora upoznaješ najvažnije osobe modne industrije Bosne i Hercegovine, sa kojma možeš da sarađuješ na velikom broju drugih projekata pored izbora Miss BIH.

Ja sam kroz učestvovanje na izboru ostvarlia sebi jednu životnu želju, a to je da se takmičim na jednom tako velikom događaju kao što je Miss BiH.

U sklopu priprema, bill sam sa 24 najljepše djevojke u Turskoj, u prelijepom hotelu “Grand Prestige Hotel & Spa”.

Šta za tebe predstavlja  lenta  Miss Televotinga BiH 2017 i šta po tebi takav izbor i takmičenje može da donese?

Znala sam da svjetski izbor prati skoro 3 milliona ljudi, ali ni je niti jedna druga djevojka na takmičenju nije očekivala toliku pažnju.

Samo interesovanje medija ze tebe je već veliki plus, a ranije sam pomenula da se učešćem na tom takmičenju otvaraju sva vrata za dalji angažman u ovom poslu. Nositi lentu misice za mene znači mogućnost predstavljati svoju državu, u ovom slučaju BiH, svakodnevno, pogotovo jer puno putujem i studiram van BiH. Svaka žena bi poželjela da se nađe na mjestu misice i zato mi je velika čast nositi lentu Miss Televotinga BiH 2017.

Koliko je važno za tvoju sredinu da se jedan ovakav događaj dešava u tom gradu?

Kroz cijeli izbor Miss BiH 2017 imala sam ogromnu podršku Bugojna. Mediji su me konstantno pratili. Samo iz Bugojna sam imala pet sponzora, kako za izbor Miss FBiH tako i za državni izbor. Zbog te neočekivane podrške sam htjela Bugojnu nešto da vratim i onda sam odlučila da zajedno sa gradonačelnikom grada Bugojna dovedemo izbor Miss Srednje Bosne 2018 upravo u moj grad.

Za kraj?

Htjela bih da pozovem najljepše djevojke Bosne i Hercegovine, a pogotovo djevojke iz mog grada da se prijave i učestvuju na ovom nezaboravnom iskustvu.

U sklopu ovog velikog modnog događaja održati će se i izbor Miss SBK 2018. te ovim putem pozivamo sve zainteresovane djevojke Srednje Bosne da se prijave na takmičenje putem maila prijava@missbih.ba.

Izvršni producent projekta je gosp Duško Rujević (broj telefona 063 996 203) kojeg mogu kontaktirati svi zainteresovani modni brendovi, butici, modne kuće, zlatare, frizeri, šminkeri, hoteli i ostali sponzori koji žele biti dio ovog događaja.

Veličanstveni program će voditi naša poznata i neprikosnovena voditeljica Liljana Krulj koja je inače Miss Fotogeničnosti 2013 kao i Miss RS 2013.

Ovaj modni spektakl održat će u Kristalnoj dvorani  Opštine Bugojno pod pokroviteljstvom Opštine Bugojno  i načelnika Opštine Bugojno gosp. Hasanom Ajkunićem  06.04. sa početkom u 2o sati, te ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane Bugojna i Srednje Bosne da svojim prisustvom uveličaju ovaj veliki događaj.

Check Also

Zanosna Miss Foto Model 2019 godine otkrila detalje ovogodišnjeg izbora

Zanosna Miss Foto Model 2019 samo za naš portal otkriva  sočne detalje sa ovogodišnjih priprema …