Thursday , December 3 2020
Početna / Novosti / Brčanka Daliborka Popović model modne agencije ABC Models Mgmt International polako ali sigurno ispunjava svoje snove

Brčanka Daliborka Popović model modne agencije ABC Models Mgmt International polako ali sigurno ispunjava svoje snove

Prelijepa Brčanka Daliborka, inače Miss Fotogeničnosti BiH 2017 godine u fazi je pripema za odlazak na svoj prvi inozemni angažman te smo tom prilikom razgovarali na tu temu sa njom.

Za početak reci nam nešto o sebi. Ko je Daliborka?

-Daliborka je djevojka koja pretvara snove u realnost trudeći se da ispuni svaki svoj san koliko god to bilo teško. Ta djevojka sam ja.  Svaka loša stvar, makar bila sitnica ima dobru pouku. Imam tri najvažnije stvari u životu: porodica, umjetnost i modeling. Bavim se slikarstvom, ulje na platnu, gdje svoje unutrašnje misli prenosim na platno. Također se bavim modelingom od devetog razreda. Naravno tad sam još bila nezrela za taj posao, ali ubrzo sve se promjenilo.

Izbor za Miss BiH 2017 godine je bio presudni događaj u tom životu?

-Da, izbor za Miss BiH je bila velika prekretnica života. Kada sam postala Miss Brčko Distrikta, snovi postaju java. Slijedi državno takmičenje za Miss BiH, na kojem sam osvojila lentu Miss Fotogeničnosti BiH, gdje sam dokazala prvenstveno sebi ali i javnosti da sav moj trud nije uzaludan.

Izbor donosi prelijepo iskustvo, nezaboravno, neponovljivo i toplo bih preporučila svim djevojkama koje su samouvjerene, lijepe i hrabre da se prijave na izbor Miss BiH.

Radila si na dva najveća modna događaja u BiH. Čije si kreacije nosila?

-Poslije izbora sam radila NIVEA BH Fashion Week Sarajevo dva puta. Nosila sam kreacije Amine Hasanbegović, Emine Husedžinović, Lazara Ilića, Blage Pavlak, Samre Menzilović, zatim kreacije modnih kuća Etna Maar, Sun Linea, Pounje i druge. Kreacije su bile fantastične, te sam baš uživala u radu na tim događajima.

Pripremaš se za svoj prvi inozemni angažman u Turskoj, kako teku pripreme i jesi li uzbuđena?

-U toku su izrade novih fotografija za moj modni book koji će poslužiti za moj inozemni angažman u Turskoj krajem maja. Jako sam uzbuđena povodom toga jer se moji snovi ostvaruju. Velika mi je čast i odgovornost da ispred modne agencije ABC Models Mgmt Intenational budem poslana, a potrudit ću se da opravdam povjerenje koje mi je dato. Prevashodno sebi a i drugima.

Želimo mnogo sreće i mnogo angažmana ovoj nesvakidašnjoj Brčanki, a vi uživajte u galeriji.

Check Also

Miss Brčkog 2017 godine na početku velike modne karijere

  Daliborku Popović sudeći po svemu očekuje velika modna karijera, bivsa Misica prisjetila se izbora …