Monday , March 27 2023
Početna / Novosti / Upoznajte Anđelu Paleksić Miss BiH za 2018

Upoznajte Anđelu Paleksić Miss BiH za 2018

Na nedavno održanom izboru za Miss BiH 2018 u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli titulu najljepše ponijela je dvadesetogodišnja Sarajka Anđela Paleksić.

Ko je Anđela?

-Zovem se Anđela Paleksić, imam 20 godina, studiram Srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu na Palama. Pored ovoga, bavim se volonterskim radom već duže vrijeme, otprilike nekih tri godine, te pohađam kurs animiranog filma i ikonopisanja. Jako volim rad sa mladim, te posjedujem i certifikat za vršnjačkog edukatora.

Odakle prijava na izbor za najljepšu djevojku BiH?

-Prijava na takmičenje i uopšte profesionalnije bavljenje ovim poslom upravo kreće od poziva modne agencije ABC Models Mgmt International. Jcdna od stavki koja me podsticala na ovu prijavu jeste i ljubav prema modelingu.

Da li si očekivala ovu titulu?

-Stvarno sam imala veliku želju da pobijedim jer bi to značilo ostvarenje mog sna iz djetinjstva. Potajno sam se nadala pobjedi vjerovatno kao i većina djevojaka.

Kako su tekle pripreme u Šibeniku?

-Pripreme u Šibeniku su dosta doprinjele da se pokažem u takmičenju u najboljem svjetlu, što je i suština priprema. Koliko god da je bilo naporno, isplatilo se.

Kako će teći dalje pripreme za ovo takmičenje?

-Svaki dan kontinuirana vježba i saradnja sa agencijom, mnogo rada i truda su samo dio priprema za dalje.

Šta za tebe znači ova titula?

-Ova titula meni znači mnogo. Ohrabrila me da i dalje idem za svojim snovima jer ako imate jaku želju za nečim, onda će se to i ostvariti.

Imaš li neku poruku za sve djevojke koje bi željele da se prijave na ovakvo takmičenje?

-Poruka koju bih poslala svim djevojkama je prvenstveno da slijede svoje snove i da ne dozvole da im bilo ko stane na put ka tome, te da se svakodnevno trude u onome što rade i uspjet će.

Još jednom čestitamo prekrasnoj Anđeli na tituli najljepše djevojke u BiH za 2018 godinu te joj želimo mnogo sreće na svjetskom izboru te u daljim angažmanima.

Check Also

Zanosna Miss Foto Model 2019 godine otkrila detalje ovogodišnjeg izbora

Zanosna Miss Foto Model 2019 samo za naš portal otkriva  sočne detalje sa ovogodišnjih priprema …