Thursday , December 3 2020
Početna / Novosti / Fantastična Tešanjka Vanesa Žižo predstavlja BiH na svjetskom takmičenju Miss Kemer International 2018

Fantastična Tešanjka Vanesa Žižo predstavlja BiH na svjetskom takmičenju Miss Kemer International 2018

U Antaliji, u hotelu “Rixos” ovih dana se održavaju pripreme za takmičenje Miss Kemer International, gdje ima 27 učesnica, među kojima je Vanesa Žižo, model  modne agencije  ABC Models Mgmt International, a predstavnica Bosne i Hercegovine na ovom velikom takmičenju.

  Vanesa dolazi iz Tešnja gdje je završila gimnaziju, nakon čega se prijavila na izbor za Miss BiH 2017 gdje je osvojila titulu Miss ABC Models BiH 2017. Možeš li nam reći nešto više o tome?

-U tom periodu kako sam uživala, tako mi je donio i napredak i otvorio vrata ka uspjehu u ovoj vrsti posla. Ta titula mi je bila veoma jak vjetar u leđa te sam cijeli februar provela na angažmanu u Turskoj. Radila sam za agenciju Liberta čiji bih rad i odnos prema djevojkama posebno pohvalila. Tamo sam radila za mnoge poznate firme te upoznala veoma uspješne ljude. Iskustvo je bilo odlično. Radila sam za Kiran Sport, Alpiro i mnoge druge.

 

Nisi učestvovala na jubilarnom 40. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, a bila si na prošlom?

-Nisam učestvovala zbog školskih obaveza, i jako mi je žao zbog toga, ali vidjela sam sve kreacije koje su se pojavile na istom koje su fantastične. Zasigurno jedva čekam sljedeći fashion week.

Predstavnica si Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju. Šta očekuješ od izbora i šta nakon njega?

-Trenutno sam u Kemeru sa kolegicama iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Svaka od nas će pokušati da se predstavi što bolje na nadolazećem događaju Miss Kemer International. Rivalstva izmeđju nas nema jer smo svi preko  matične agencije ABC Models Mgmt International došle do ovog velikog takmičenja. Iskreno željela bih titulu i borati ću se za nju kako dolikuje. Ovo je veliki događaj i drago mi je što sam dio njega. Želim sreću svim djevojkama. Nakon ovog takmičenja provest ću jedan period kod kuće, upisati faklutet u našem glavnom gradu, a najtoplije mjesece  ću iskoristiti za nove radne pobjede i inozemne angažmane.

Mi isto želimo mnogo sreće našoj predstavnici na izboru koji se održava 23.05.  u Rixos Hotelu u Turskoj.

Check Also

Miss Brčkog 2017 godine na početku velike modne karijere

  Daliborku Popović sudeći po svemu očekuje velika modna karijera, bivsa Misica prisjetila se izbora …