Thursday , December 3 2020
Početna / Novosti / Fantastična Darja Hajdukov, Miss FBiH 2017 na “Etna Fashion Night 2018” u Gračanici

Fantastična Darja Hajdukov, Miss FBiH 2017 na “Etna Fashion Night 2018” u Gračanici

Shopping Centar  “Etna” u Gračanica će, po prvi put,  21.06. biti domaćin profesionalnim modelima modne agencije Abc Models Mgmt International i Udruženja manekena i modnih kreatora u Bosni i Hercegovini, koje su ostvarile internacionalnu karijeru u svijetu mode.

Vrhunac ove modne večeri biće proglašenje top 10 finalistica pobjednica Miss Tuzlanskog kantona 2018 koje stječu pravo učešća dalje na finalnom izboru Miss Federacije BiH 2018 a koje će se održati 24.06.2018 godine uz direktan TV prenos Federalne Televizije.

U susret tom događaju razgovarali smo sa Darjom Hajdukov, aktuelnom Miss Tuzlanskog kantona, Miss Federacije BiH I prvom pratiljom Miss BiH 2017 o njenim uspjesima nakon ovog izbora.

Ko je Darja?

-Ja sam Darja Hajdukov. Imam 19 godina i živim u Tuzli. Student sa prve godine Fakulteta elektrotehnike u Tuzli

Bila si Miss TK, Miss FBiH i prva pratilja Miss BiH 2017. Tri lente su veliki uspjeh. Šta ti je ovaj izbor donio?

-Izbor za Miss za mene je bio velika stvar, obzirom da sam potpisala ugovor sa agencijom neposredno mjesec dana pred takmičenje te nisam očekivala uopšte da budem u to uključena, a pogotovo ne da budem proglašena Miss TK 2017, pa onda Miss FBiH  i onda prvom pratiljom Miss BiH 2017. Smatram to svojim velikim uspjehom, velika je čast ponijeti te laskave titule. Izbor za Miss je jedno prelijepo iskustvo. Što se mene lično tiče to mi je bila odskočna daska za moje daljnje bavljenje manekenstvom.

Nakon izbora učetsvovala sam na 39 NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, gdje sam nosila kreacije Lejle Tuzlić, Ane Trošič Trajković, Aide Vrabac, modne kuće “Nebo”

Nisi bila na prethodnom Nivea BH Fashion Week Sarajevo? 

-Ne, nisam. Nisam učestvovala zbog fakulteta, imala sam ispite koje nisam mogla propustiti, ali se nadam da ću na sljedećem učestvovati.

Otišla si na inozemni angažman u Tursku?

-Da. Februar i početak marta sam provela na inozemnom angažmanu u Turskoj, u agenciji “Liberta” Raditi u inozemstvu je bilo fascinirajuće, tako da jedva čekam da opet idem.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

-Moji planovi su da se nastavim ovim baviti, ali sve to da izbalansiram sa fakultetom i da se nadam da ću moći bar jednom godišnje otići na neki tako inostrani angažman jer je to velika prilika koja se ne pruža svakom i neprocjenljivo životno iskustvo.

Darji želimo mnogo sreće u daljnjoj karijeri, a Vas bi podsjetili da budete u shooping centru “Etna” u Gračanici 21.06 sa početkom u 20h kada ćemo saznati ko će to nasljediti Darju Hajdukov i preuzeti lentu Miss Tuzlanksog kantona 2018

 

Check Also

Miss Brčkog 2017 godine na početku velike modne karijere

  Daliborku Popović sudeći po svemu očekuje velika modna karijera, bivsa Misica prisjetila se izbora …